Běh Rožmitál – Březnice vyhrál ve velkém stylu Milan Hochmut

20.04.2014 13:59

AKTUALIZOVÁNO v 19.38 hodin.

V únoru jsme v Novinkách informovali o úporném tréninku starorožmitálského Milana Hochmuta na letošní ročník silničního běhu z Rožmitálu do Březnice. Viz: https://www.staryrozmital.cz/news/milan-hochmut-chce-prepsat-historicke-tabulky-behu-rozmital-breznice/

Jeho snem bylo tento závod po loňském třetím místě vyhrát. A dnes 20. dubna 2014 se mu to podařilo nevídaným způsobem. Když po finiši na čtyřsetmetrovém oválu březnického stadionu protrhával cílovou pásku, druhý závodník byl ještě daleko před stadionem! Takový byl mezi ním a druhým běžcem na desetikilometrové trati rozdíl. Hochmut, člen sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále, také docílil toho, že poprvé v osmapadesátileté historii tohoto běhu v něm zvítězil borec z Rožmitálu.

Na startu se sešlo na 213 mužů a 64 žen, tedy celkem 277 běžců, o sto víc než vloni. Byl mezi nimi i další člen SDH Starý Rožmitál Jan Mora, který doběhl stý, a starorožmitálská rodačka Miroslava Leitermanová, jež v kategorii žen skončila na sedmém místě.

Sedmadvacetiletý Milan Hochmut se stal absolutním vítězem v čase 33,08 minut, druhý Jan Šneberger z Rokycan doběhl za ním se ztrátou jedné minuty 51 vteřin. Šestadvacetiletý Jan Mora pokořil čas 46,32 minut. Miroslava Leitermanová skončila s časem 44,23 minut v ženách sedmá a kdyby se počítaly výsledky v kategoriích mužů a žen dohromady, byla by celkově na pěkném 75. místě!

Všem třem upřímně blahopřejeme!

 

Závod odstartoval starosta Rožmitálu a poslanec Josef Vondrášek v 10.30 hodin.

Milan Hochmut běžel tak rychle, že jsme ho v Předním Poříčí nestačili ani zepředu vyfotografovat.

Po devíti kilometrech na rovince před Březnicí nám už neutekl.

Za ohromného potlesku po 30 minutách od startu vbíhá, aniž by byl viditelně vyčerpán, na březnický stadion.

V cíli si ještě v klídku kontroloval dosažený čas. Viditelně byl spokojený nejen s prvním místem, ale i s časem, který byl - protože letos atleti běželi proti větru - jen o 18 vteřin horší než vloni.

Spokojený vítěz a neméně spokojená maminka.

Milan Hochmut a Jan Mora - takhle spolu jsme je už třikrát viděli jako vítěze náročného běhu hasičů s plnou výzbrojí do Svatohorských schodů v Příbrami.

Do cíle přibíhá na čelním místě také Miroslava Leitermanová.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode