Do Rožmitálu přijíždí kardinál Duka

21.11.2015 14:41

Pozítří (23. listopadu 2015) navštíví poprvé Rožmitál p. Tř. arcibiskup pražský, metropolita a primas český Dominik kardinál Duka. Ve filiálním kostele bude celebrovat mši za Jakuba Jana Rybu a poté se sejde se zástupci rožmitálské farnosti v Panském domě, který tímto arcibiskupství snad konečně zpřístupní veřejnosti.

Kardinála jistě neminou nepříjemné dotazy ohledně rožmitálského zámku, jehož osud je pro katolickou církev protivnou kauzou táhnoucí se bez nějakého smysluplného řešení už řadu let. Může samozřejmě odpovědět, jako před dvěma lety správce jeho majetku Karel Štícha, že zámek už Arcibiskupství pražskému nepatří a že už se o něm odmítá bavit.

Kardinál ale také může využít příležitosti, kterou mu pobyt v Rožmitále nabízí a vysvětlit proč církev převedla zámek na soukromé osoby, které jen čekají, kdy tato památka největší historické hodnoty sama spadne. Může také domluvit oběma současným majitelům (kteří oba mají blízký vztah k pražské arcidiecézi), aby se buď o zámek starali nebo jej prodali či jako správní křesťané věnovali potřebnějším.

 

Část z oficiálního programu kardinála Duky vydaného Arcibiskupstvím pražským


 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode