Nebývalé drama rozhodl pro sebe Rožmitál

17.06.2017 16:42

AKTUALIZOVÁNO v 19.07 a 20.46 hod.

Nebývale dramatické utkání předposledního kola 2. ligy národní házené se odehrálo 17. června ve sportovním areálu ve Starém Rožmitále. Domácí Spartak až do 16. minuty druhého poločasu v utkání se Všenicemi prohrával, tu o branku, tu o dvě, ale také o čtyři. Ve zmíněné minutě však jako by naše hráče pokropil živou vodou. Na hřiště se navrátivší Melichar, kterému se v první půli nedařilo jak by si sám přál, dal rychle tři góly za sebou a Rožmitál si začal udržovat jednogólový náskok. Hosté však pokaždé srovnali a na konci řádné hrací doby to bylo 21:21. Rozhodčí však nastavoval dvě a půl minuty za ošetřování všenického útočníka, naši nepustili soupeře k balonu a v poslední vteřině z trestného hodu vsítili vítěznou branku.

Spartak Rožmitál tedy porazil TJ Všenice 22:21 po poločase 12:15.

Tvrdě ale slušně hrané utkání bylo nesmírně dramatické a zcela hráče obou týmů vyčerpalo a diváci málem přišli o hlasivky. Slušná návštěva zaslouží, stejně jako naši házenkáři velkou pochvalu.

Několik faktů ovšem nutno ještě zaznamenat: Hráči Všenic výškově převyšovali naše borce a zvláště útočník s číslem 9 dělal našim obráncům velké starosti. Když byl ve výskoku, málem byl vyšší než okolo hřiště rostoucí olše a břízy. Měl by jít hrát raději basketbal. Ve 14. minutě druhé půle se dost zranil útočník hostů a rozhodčí jim ještě nadělil dvě žluté a jednu červenou kartu. To vše jistě ovlivnilo výkon Všenických, kteří nám nic nedarovali a hráli pořád naplno.

Naše sestava: D. Sadílek, J. Pičman - P. Blažek, D. Franěk, J. Stoklasa, J. Vondrášek, M. Hejra - P. Šourek, R. Stöckl, J. Pazderník, P. Melichar

Branky: P, Šourek 12, R. Stöckl 5, P. Melichar 3 a J. Pazderník 2 - za hosty: Berka 10, Baborovský 5, Founě 4, Černý 2

Zítra nastoupí Rožmitál opět doma v půl jedenácté k poslednímu utkání proti TJ Záluží, které je, stejně jako my, rovněž ohroženo sestupem. Dnešní výhrou ovšem Spartak udělal veliký krok k záchraně. Aby však měl jistotu, měl i zítra vyhrát.

 

Do dnešního zápasu nastupovali Rožmitalané s vědomím, že musí uhrát oba body

Vítězný gól vstřelil v nastaveném čase Petr Šourek

Na hřišti i v hledišti vypukla nepopsatelná radost

Střelec zlatého gólu si uvědomuje, že Rožmitál je skoro zachráněn

Do zítřejšího utkání se Zálužím už naše mužstvo nastoupí mnohem klidnější

Největší starosti dělala našim obráncům všenická devítka

Stínem utkání bylo nezaviněné zranění útočníka hostí

Rozhodčí si všechny prohřešky proti pravidlům pěčlivě zapisoval a hostům rozdal dvě žluté a jednu červenou kartu

Posledních deset minut začal úřadovat Petr Melichar a svými třemi góly rychle za sebou zvrátil vývoj utkání

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode