Ještě k nehodě autobusu nad Věšínem

12.11.2018 10:20

Ke včerejší zprávě o nehodě autobusu nad Věšínem přidáváme dnes ještě podrobnosti, které nám sdělila tisková mluvčí krajského ředitelství policie Monika Schindlová.

Řidič autobusu z nezjištěných příčin vjel na pravou krajnici, předním kolem narazil do rohu kanalizačního propustku a následně sjel do silničního příkopu, kde pravou stranou dopravního prostředku havaroval do listnatého stromu, dále do železo betonového sloupu elektrického vedení a nakonec jízdu zakončil čelním nárazem do vzrostlého stromu. Dechová zkouška byla u motoristy negativní. Sanitka převezla do nemocnice s poraněním lehčího charakteru čtyři osmnáctileté chlapce a staršího muže. Škoda na autobusu a okolí činí čtvrt milionu korun.

A přidáváme ještě jednu nehodu, která se stala už v sobotu, sice poněkud dál od Starého Rožmitálu, ale stojí rovněž za zaznamenání, neboť se týká nekončícího a marného boje proti alkoholu za volantem.

Pod vlivem alkoholu usedl za volant v noci šestatřicetiletý muž a následně nezvládl v katastru obce Láz řízení osobního vozidla značky VW Passat. Po projetí zatáčky najel na krajnici, kde narazil do směrového sloupku, do vodící tabule a do označníku autobusové zastávky. Vůz poté sjel do příkopu, kde se převrátil na pravý bok, přední částí proti původnímu směru jízdy. Muž utrpěl lehké zranění. Dechová zkouška u něj vykázala téměř dvě promile alkoholu. Hmotná škoda byla stanovena na 155 tisíc korun.

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode