Kauza Zámek pokračuje 24. listopadu

21.11.2014 06:20

Zřícená střecha rožmitálského zámku přiměla všechny zainteresované instituce (samozřejmě kromě majitele) k překotné činnosti. Ona to už totiž není legrace. Dominanta města půjde podle odborníků již za několik let k zemi a kdo se bude zrovna nacházet v její blízkosti bude mít smůlu. Padající trámy, střešní krytina, římsy a celé zdi zdevastují okolí a zasáhnou nic netušící kolemjdoucí.

Po kontrolním dnu 14. listopadu 2014 přímo na zámku, o němž jsme referovali v Novinkách ještě tentýž den, následuje další dějství.

Městský úřad Příbram, oddělení památkové péče odboru koncepce a rozvoje města zahájil s vlastníkem zámku Trinity Coop s.r.o. správní řízení a nařídil mu na pondělí 24. listopadu 2014 ústní jednání v budově příbramské radnice.

Porušování povinností vlastníka památky a neplnění jeho povinností může být ohodnoceno pokutou až do výše 2 000 000 Kč. Tak uvidíme, jak očividné šestnáctileté zanedbávání rožmitálského zámku památkáři ocení.

Jak zámek vypadá na nádvoří i uvnitř si můžete prohlédnout na webu města https://rastv.cz/541231-rozmital_pod_tremsinem  Dole vlevo klikněte na červenou ikonu „Obec“ a vpravo pak vyberte video „Rožmitálský zámek je ve velmi špatném stavu“.


Gryspekův palác vypadá díky nákladným opravám v 80. letech minulého století ještě jakžtakž, ale přistupte k němu blíž ... nebo zámek obejděte z druhé strany, kde býval pivovar a hospodářská část ... a až uvidíte záběry z nádvoří a interiéru! To se vám z té spouště začne svírat srdce!

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode