Když hráli Rangers a byli jsme v televizi

18.02.2017 09:54

15. února, ale před 25 lety se konal hasičský ples ve zvelebeném a v té době již restituovaném kulturním domě ve Starém Rožmitále. 15. února 1992 bylo plno sněhu a k tomu ještě mráz. V sále nabitém k prasknutí to ale tenkrát nikomu nevadilo.

Vždyť vyhrávali Rangers a na parketu se na kostitřasu proháněl Petr Holubec, syn známého sportovního komentátora Víta Holubce. Tehdy působil jako krajský zpravodaj Československé televize na Kladně, dnes dělá mluvčího Pražské energetiky. Na vysokém kole v tomhle počasí Petr přijel do Starého Rožmitálu právě až z Kladna.

Večer se střídaly písničky v podání bohužel již nebožtíka Milana Dufka, Jiřího Veissera a dalších členů pražské kapely se soutěží, kdo z přítomných na kostitřasu ujede na sále nejvíc metrů.

Před kulturním domem se mladí hasiči chlubili starou ruční stříkačkou z roku 1891 a Petr Holubec vše pilně natáčel na kameru, z čehož o pár dní později vzešla reportáž v televizi.

Na bále vládla báječná nálada a nikomu ani nevadilo, že bylo prodáno víc vstupenek, než bylo židlí a že někteří, co přijeli z dáli, byli k ránu odváženi hasičským autem do tábora u Sobenského rybníka, aby se aspoň trochu před návratem domů vyspali. Ale ještě před tím se posílili vydatnou vyprošťovací polévkou, kterou uvařila paní Mezerová.

Když hasiči po plesu spočítali při vstupném 30 Kčs výdělek a připočítali finanční dary sponzorů, došli k číslu 14 038,10 Kčs. A to jim ještě na další akce zbyla krepová tráva, z níž byly v sále vytvořeny girlandy a také karnevalové čepice a lampiony. Ale to už je všechno dávno pryč.

Zavzpomínat si ale přesto můžeme. Záznam toho, co bylo tenkrát v televizi ve zpravodajském pořadu Aktuality ČTV, najdete tady: https://www.youtube.com/watch?v=dNL2S5TeV-c

 

kterou věnovalo pražské zaHasičský ples podpořila penězi či cenami do tomboly řada známých i méně známých firem. Do dneška možná pečou dobrý chleba výherci domácí pekárny, stoupení firmy Panasonic.

 

Ples byl pro město společenskou událostí a džíny měli na sobě jen hudebníci, což se ovšem ke country hodilo

 

O půlnoci se zájem soustředil na bohatou tombolu

 

Tombolou se nechali zlákat i Milan Dufek a Jiří Veisser s Jiřím Homulkou

 

Tancovalo se až do rána, i když Plavci hodinu po půlnoci odjeli do Prahy. Místo nich totiž nastoupil na podium Profil



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode