Krásné hasičské odpoledne

08.09.2015 15:52

Na Staroměstské lize 5.září 2015 nesoutěžila v požárním útoku jenom hasičátka. Po několika měsících se totiž doma znovu představily i starorožmitálské hasičky. A hned ve velkém stylu a ve velkém počtu. Dokonce se tentokrát děvčata rozdělila do dvou družstev – žen mladých a ještě mladších.

Staroměští bobříci k exhibičnímu útoku nastoupili, aniž by jim vadilo, že hadice jsou tak krátké, že terče nemohou zasáhnout ani náhodou. Tento handicap však ženy a strojník Pavel mnohonásobně vynahradili komediální etudou, která pobavila všechny diváky.

Mladší hasičky začaly představení klamnou hrou těl, kdy nejdříve hasičským vozem záhadně odjely k bývalému kulturáku, tam si pozahoukaly na sirénu a poté, co se vrátily, začaly místo požárního útočení tancovat. A dobře! Přítomní chlapci, muži i dědci na nich mohli oči nechat. Všechno ale jednou skončí, a tak skončily i tanečky starorožmitáslkých hasiček. Nasadily si helmy a exhibičně předvedly smělý útok na terče.

Všichni tleskali. První zářijová sobota se ve Starém Rožmitále povedla.

Staroměští bobříci překvapili nejen svým názvem, ale i svéráznými dresy

Druhé družstvo žen tvořil soutěžní tým, jenž už sbírá vavříny na hasičských soutěžích. Proto také vzaly hasičky útok velmi vážně, ale před tím ještě potěšily oko přítomných pěknými tanečky.

Obě družstva si vavřín vítězů opravdu zasloužila. Foto: Vlasta Schwangmeierová



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode