Milan Hochmut ladí formu na Frankfurt

08.07.2017 07:19

Známý starorožmitálský sportovec a člen sboru dobrovolných hasičů Milan Hochmut je v těchto dnech k vidění v obci nejen při tréninkovém běhu, ale i na kole. Neznamená to, že by zaměnil běh za cyklistiku, i když i v tomto sportu by patrně dosahoval skvělých výsledků. To jen ladí formu na maraton ve Frankfurtu nad Mohanem, který je pro něj největší událostí roku.

42 195 metrů se v německém městě běží téměř po rovině a podél trati běžce povzbuzuje na půl milionu diváků. Do cíle atleti dobíhají po červeném koberci a v záři reflektorů v kryté aréně.

Při svém druhém startu ve Frankfurtu v roce 2015 Milan Hochmut zdaleka překonal svůj výkon z předešlého, pro něj premiérového roku. Z 8 871 mužů doběhl v čase 2:33:21 na skvělém 98. místě a svůj výkon z roku 2014 zlepšil o neuvěřitelných třináct minut.

V hlavni kategorii M skončil náš běžec startující za Spartak Rožmitál na 36. místě. Ze 43 zúčastněných Čechů byl druhým nejlepším.

Loňský start ve Frankfurtu mu překazila únavová zlomenina kosti, takže se musel celý druhý půlrok jakéhokoli závodu vzdát. Letošní Frankfurtský maraton se běží 29. října.

Část oficiální výsledkové listiny maratonu ve Frankfurtu v roce 2015

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode