Podkostelní mlýn nebyl vydražen ani na druhý pokus

26.07.2013 10:54

Včera 25. července 2013 se v sídle Exekutorského úřadu pro Prahu 3 uskutečnilo druhé kolo exekuční dražby Podkostelního mlýna včetně pozemku a dalších ploch ve Starém Rožmitále. V prvním kole se totiž nenašel o koupi žádný zájemce, a to i přesto, že původní nejnižší podání z prvního kola 1 826 000 Kč bylo pro opakovanou dražbu sníženo na 1 369 500 Kč.

Včerejší druhé kolo dopadlo stejně a nejvyšší budova ve Starém Rožmitále, jejíž odhadní cena byla dosud stanovena na 2 739 000 Kč, opět vydražena nebyla. Podle našich informací bude nyní přizván znalec k přehodnocení ceny nemovitosti, poté bude vydáno usnesení o změně ceny a pak bude následovat další, už třetí, termín dražby.

O dalším vývoji této kauzy vás budeme samozřejmě průběžně informovat.

Mlýn a bývalá hospoda u Petráňů jsou nejen dominantními stavbami na návsi, ale zároveň lemují vjezd k řece a do Luhu. V těchto místech si návštěvníci udělají první dojem, jak to u nás vypadá. Vypadá to tak, že obě největší stavby v centru obce chátrají, takže možná za pár let dopadnou takhle (mlýn vpředu, hospoda v pozadí).

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode