Podvod na internetu

24.01.2015 09:16

V pondělí 19. ledna přijali policisté z obvodního oddělení v Rožmitále p. Tř. oznámení o podvodu. Poškozený muž si prý již loni v srpnu objednal přes internet hudební nástroje, které předem zaplatil. Na účet prodávajícího zaslal přes 40 tisíc korun. Do dnešního dne však zboží nebylo dodáno a prodejce nereaguje ani na telefonáty, ani na e-maily. Věc policisté nyní prošetřují.

Co k této naší exkluzivní zprávě dodat? Možná by stačilo napsat: Člověk se pořád učí. Ale takhle to odbýt nemůžeme, vždyť jde o velké peníze a dotyčnému místo radosti zůstalo jen rozčarování a vztek. Všichni to přece známe – stačí povolit v ostražitosti: nezamknout auto, nepřivázat jízdní kolo, nechat peněženku navrchu tašky nebo kabelku v nákupním vozíku... Snad každému se to už stalo. Říká se, že tak dva tři roky si pak člověk dává pozor, než zase jeho pozornost ochabne. Vždyť od auta nebo kola si odskočím jen na vteřinu, nákupní košík nechám jen chvíličku bez dozoru ... atd. atd.

A stejné je to i s nákupy na internetu. Jestliže dotyčný nenakupuje na zavedených aukčních či prodejních webech jako je aukro, které má armádu právníků, neměl by peníze, a zvlášť takové, před dodáním zboží vůbec posílat. To se dá přece zařídit i jinak.

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode