Prázdniny nemusejí vždy začít dobře

16.07.2016 00:04

Je půl deváté ráno a devítiletý V. se chystá na turistický vejšlap. Jsou prázdniny, všechno je veselé a ani chladné počasí nevadí. Před stavením, kde v Rybově ulici bydlí, zastavuje auto. Chlapec, natěšený na výlet, vybíhá s batohem na zádech z domu kolem stojícího auta naproti dětem a vůbec si nevšimne, že od kostela právě přijíždí další automobil. Jeho řidič malého kluka za zaparkovaným autem nevidí a ve zlomku vteřiny do něj narazí.

Chlapec je v bezvědomí, za pár minut přijíždějí rožmitálští hasiči, kteří mu s jeho rodinou poskytnou první pomoc, pak už je tu záchranka, jež s ním míří na městský stadion. Přilétá vrtulník a transportuje chlapce, už při vědomí, do nemocnice v Praze-Motole. Věříme, že se z úrazu rychle oklepe, ale prázdnin si už bohužel moc neužije.

To vše se stalo ve Starém Rožmitále včera 15. července.

Včerejší ranní scéna otřásla celým Rožmitálem a rozpoutala znovu diskuzi, zda (myslíme-li jen Starý Rožmitál) padesátikilometrová rychlost v některých ulicích není velký luxus. V aleji Johanky například jezdí cizí lidé padesátkou běžně, až kolikrát člověk stačí jen tak tak uskočit. V Cvokařské ulici je třicítka k smíchu. Už jednou jsme žádali rožmitálské policisty, aby vzali radar a v Cvokařské někde za bukem měřili. Automobilů tu sice tolik jako kolem kaplanek neprojede, ale hříšníků by se tu určitě našlo dost.

Prázdniny u nás nezačaly dobře a lze jen doufat, že děti nebudou bezhlavě vybíhat na ulici a řidiči si nebudou myslet, že o prázdninách jsou všechny děti zavřené doma a učí se do školy.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode