Proč Česká televize nevysílá reportáž o rožmitálském zámku

21.07.2018 04:31

V polovině dubna jistě řadě lidí neušlo, že celou sobotu se po městě pohybuje štáb České televize, který zde natáčel reportáž pro pořad Reportéři ČT. A o co se v Rožmitále zajímal? No přece o zámek, ten nás bolí hodně a dlouho. A tak se 21. dubna u nás objevila redaktorka Andrea Máslová s kameramanem a celou sobotu hovořila s lidmi a za týden si to ještě jednou zopakovala.

Pořad Reportéři ČT už jednou zámek propíral v lednu 2006 (podívejte se na https://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/206452801240002/video/11382  ).

Už tehdy jej uváděl Marek Wollner, takže po tolika letech se mu přímo nabízela myšlenka, aby o zámku zase přinesl reportáž. O tom, co se změnilo.

Pořad připravený Andreou Máslovou se měl vysílat v květnu. Teď je konec července a pořád nic. Proč? V zájmu objektivního zpravodajství redaktorka samozřejmě chtěla mít i stanovisko Rodericka Marshalla. Ten přislíbil, že se koncem května ozve, neboť chtěl osobně zodpovědět několik otázek. V televizi ale na něj čekali marně. V červnu už na žádosti reportérky Máslové nereagoval a navíc opožděná reportáž už by se do žádného předprázdninového dílu nevešla. Takže shrnuto: Reportáž budou tedy v České televizi stříhat až koncem srpna, aby ji mohli aktualizovat.

Roderick Marshall se přecijen jednou odtajnil, a to když se sešel v Praze s paní Evou Heyd, ředitelkou Czech National Trust, a oznámil jí, že už dva roky chce zámek prodat. Ale o tom zase jindy.

Redaktorka Andrea Máslová v dubnu před zámkem

Kameraman a zvukař v jedné osobě připravuje jeden z rozhovorů

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode