Rožmitál – Všenice 21:19 (13:9)

13.05.2018 17:24

Ve vzrušené atmosféře v hledišti i na hřišti se odehrával včerejší mistrovský druholigový duel v národní házené mezi Spartakem Rožmitál a Všenicemi. Domácí nakonec po srdcervoucím průběhu přehráli soupeře 21:19 po poločase 13:9.

Přestože dosud Rožmitalané v dosavadních druholigových střetnutích s dnešním soupeřem neprohráli, byly dnes Všenice papírově mnohem silnější. Vždyť po třináctém kole jsou na čtvrtém místě se 16 body a my až devátí s pouhými devíti body.

Překvapením pro diváky, kterých se v parném počasí sešlo dost a dost, bylo, že v naší bráně nastoupil Miroslav Leiterman (65) a v obraně Josef Hrdina (47). Brankář základní sestavy Sadílek měl totiž pracovní povinnosti a Hrdina byl do utkání nominován proto, aby svojí postavou v obraně eliminoval výškou vyčnívajícího útočníka hostů. V zápase se pak ukázalo, že oba – nehledě na svůj relativně vyšší věk – byly oporou týmu, který ovšem dnes odpoledne vynikl především jako stmelený kolektiv, v němž všichni nezištně pracovali pro celý tým.

Nakonec se to ukázalo i v emotivním průběhu celých šedesáti minut, kdy naši hráči dostali za až přílišnou snahu získat míč tři žluté a jednu červenou kartu. Netradiční dnes bylo i to, že jsme si dvakrát vybrali oddechový čas, abychom zkoncentrovali síly. Nelze se divit. Kdybychom prohráli, měli bychom už v soutěži dost velké problémy.

Naši se do soupeře zakousli jako lvi a už ve druhé minutě vedli 2:0. Jedno až tříbrankový náskok jsme si pak drželi celou první půli a jen jednou (ve 14. minutě) jsme dovolili Všeničanům vyrovnat. Do šaten se šlo za stavu 13:9.

Druhý poločas už byl na góly chudší, o to víc na hřišti i v hledišti houstla atmosféra. Přestože to rozhodčí Baumruk neměl ve starorožmitálském kotli jednoduché, dokázal v klidu dovést utkání do konce. Kritická byla pro nás 19. minuta, kdy soupeř stáhl náš náskok na jedinou branku a už už se zdálo, že nastane ve hře obrat. Naši hoši si ovšem sáhli na dno sil a změnu ve vedení nepřipustili. Naopak nasázeli Všenicím čtyři branky. Hosté se ještě snažili vývoj zápasu změnit, ale síly jim už nestačily.

Naše sestava: M. Leiterman - P. Blažek, D. Franěk, J. Stoklasa, M. Hejra, J. Hrdina - P. Šourek, R. Stöckl, P. Melichar, J. Pazderník, J. Pičman

Branky: Šourek 11, Melichar 6, Pazderník 3, Pičman 1 - za hosty: Berka 9, Liška 8, Macht 2

Fotoreportáž najdete na https://www.staryrozmital.cz/news/ve-vyhrocenem-zapase-ziskal-rozmital-oba-body/

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode