Rožmitál zahájil ligu vítězstvím

28.08.2016 12:34

AKTUALIZOVÁNO v 19.40 hod.

V úmorném vedru zvítězil dnes dopoledne v prvním kole 2. ligy v národní házené nováček soutěže Spartak Rožmitál na domácím hřišti ve Starém Rožmitále nad TJ Litohlavy 19:17 po poločase 10:10. Nervy drásající podívanou, kterou s přehledem režíroval sudí Roland Plaček ze Všenic, sledovalo přes sto diváků.

První gól padl hned z prvního útoku, bohužel do naší sítě. Hosté vedli až do třetí minuty, kdy naši první ligovou branku vstřelil Petr Melichar. Pak až do 27. minuty vedly Litohlavy o jeden až dva góly. Nejhůř se pro nás vyvíjela situace mezi devátou a jedenáctou minutou, kdy litohlavský útok zvýšil náskok na rozdíl tří branek. Naštěstí naši hráči neztratili se soupeřem kontakt a dvakrát se jim podařilo vyrovnat a ve 27. minutě poprvé jít i do vedení. Poločas ovšem skončil nerozhodně 10:10.

Druhou půli zahájil Spartak bravurně a ve 36. minutě už vedl o dva góly 12:10 a hosté si vyžádali přerušení hry.  O dvě minuty později jsme zvýšili náskok na 13:10, přičemž se několikrát svými zákroky vyznamenal brankář Sadílek. Hosté znervózněli a rozhodčí musel napomínat i jejich trenéra.

Ve 44. minutě za stavu 13:11 se Stöckl rozhodl, že zbourá hostům bránu, což se mu dělovkou pomalu podařilo. Gól však nedal a celému našemu útoku poněkud zvlhl prach. Celých šestnáct minut jsme se trápili aniž bychom vstřelili branku. V 54. minutě jsme konečně vsítili gól a až do konce utkání jsme si stále udržovali dvou až tříbrankový náskok. Ve vypjaté atmosféře v nastaveném čase napomínal rozhodčí i diváky, kteří nakonec našim borcům, ale i hostům bouřlivě zatleskali.

Naše sestava: D. Sadílek, M. Leiterman - J. Vondrášek, P. Blažek, Z. Sadílek, D. Franěk, M. Hejra - P. Melichar, J. Pičman, P. Šourek, J. Zemek, R. Stöckl, J. Pazderník

Naše branky: P. Melichar 9, P. Šourek 7 a R. Stöckl 3 - za hosty: Pelcl 7, Klír 4, Menc 4 a Maršík 2. 

K naší ligové premiéře se ještě několikrát v Novinkách vrátíme.

 

Příští neděli nastoupí Rožmitál opět doma a opět v 10.30 hodin proti Baníku Most.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode