Rožmitál - Záluží 25:20 (13:11)

18.06.2017 16:48

V utkání posledního kola 2. ligy, skupiny A, v národní házené dovršil Spartak Rožmitál vítězné tažení za zachování druhé nejvyšší soutěže v našem městě. V neděli 18. června porazil ve sportovním areálu ve Starém Rožmitále Sokol Záluží 25:20 po poločase 13:11.

Přestože náš soupeř byl už před zápasem odsouzen z předposlední příčky v tabulce k sestupu do nižší soutěže, nedal svoji kůži lacino. Sice jsme celé utkání vedli, ale v některých okamžicích se mohli početní diváci obávat o výsledek. Rozhodčí Jáneš, který měl u nás premiéru, rozdal na obou stranách žluté karty a hostům ukázal navíc jednu červenou.

Naši kanonádu zahájil hned v první minutě Petr Šourek a s výjimkou 22. minuty, kdy se trefil také Petr Melichar, nikomu nedovolil, aby se v prvním poločase zapsal do tabulky gólových střelců. Z našich třinácti branek jich dal dvanáct (!). Ve druhé půli se už prosadili také naši ostatní útočníci, ale Šourek dnes zůstal, stejně jako včera proti Všenicím, našim nejlepším střelcem. 

Dnešní vítězství znamená, že koncem srpna opět půjdeme ve Starém Rožmitále na ligu!

Dnes jsme byli také svědky historického okamžiku v dějinách české, resp. národní házené ve Starém Rožmitále. Od roku 1930, kdy naši pradědové sehráli na škváře na plácku první zápas, jsme nikdy nebyli v tak vysokém postavení mezi českými a moravskými národněházenkářskými mužstvy. Vždyť patříme v České republice mezi 36 nejlepších klubů! Před osmi lety jsme ligu okusili, ale jen jeden rok, a rychle jsme ji po nevydařeném jaru, kdy jsme získali jen čtyři body, z toho dva kontumačně, opustili. Teď je to jiné. Liga se bude hrát u nás i druhým rokem!

Naše sestava: D. Sadílek, J. Pičman - P. Blažek, D. Franěk, J. Stoklasa, J. Vondrášek, M. Hejra - P. Šourek, R. Stöckl, J. Pazderník, P. Melichar

Branky: P. Šourek 15, P. Melichar 6 a R. Stöckl 4 - za hosty: Tříska 12, Ruml 6, Kotyza M. 1, Ludvík 1

Za všechny diváky, kterých se dnes ve Starém Rožmitále sešlo na 140, našim hráčům upřímně blahopřejeme a děkujeme za krásné sportovní zážitky po celou sezonu.

Fotografie najdete na https://www.staryrozmital.cz/news/liga-v-rozmitale-zustane/

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode