Šourek nejlepším střelcem II. ligy

14.07.2018 19:52

Králem střelců nedávno skončeného ročníku II. ligy národní házené 2017/2018 se stal nejúspěšnější útočník Spartaku Rožmitál posledního desetiletí Petr Šourek. V jednadvaceti zápasech (proti Mostu nehrál) vsítil celkem 183 branky. Na druhém místě skončil se 161 vstřeleným gólem Marek Frána z TJ Příchovice.

Šourkovi to střílelo i v loňské druholigové premiéře. To dokonce vsítil 187 branek, ale nejlepší přesto nebyl. Na druhé místo jej tehdy odsunul Jan Tříska se Záluží.

Brankáři soupeřů letos lovili míč ze sítě i po střelách našich dalších útočníků. V žebříčku vydaném Svazem národní házené skončili ze všech druholigových hráčů na 37. místě Jakub Pazderník a Roman Stöckl, oba s 60 brankami, Petr Melichar na 42. místě s 53 góly a na 45. místě Jiří Pičman, jenž se trefil šestačtyřicetkrát.

Do listiny střelců se zapsal s třemi brankami i Pavel Jeníček, který nastoupil k mistrovskému utkání po šestnácti letech proti Mostu. V duelu s Mostem jednou skóroval i David Franěk, který jinak hraje v obraně, ale tehdy musel nastoupit v jakž takž slepeném útoku. Jednu trefu proti Kyšicím zaznamenal také Tomáš Fous, jenž vypomáhal útoku v posledních šesti zápasech.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode