Staroměstský 1. máj

01.05.2018 12:34

Škoda slov! To ovšem nemyslíme vůbec v negativním smyslu. Zcela naopak! Slova totiž nedovedou ani zdaleka přiblížit dnešní krásnou, veselou, barevnou a kdovíjakou pozitivní atmosféru ve Starém Rožmitále tak, jako ji dovedou zachytit fotografie. Proto ten nášup na https://www.staryrozmital.cz/news/staromestsky-1-maj-ve-fotografii/.

Reportérka TV Barrandov, která náš máj natáčela, z nás byla celá u vytržení. Jak sama prohlásila, tohle ještě nezažila. A ráda se prý k nám vrátí natáčet i další akce.

Dívčí divadelní spolek při staroměstském sboru dobrovolných hasičů tentokrát vyrazil do ulic v přestrojení za cvokaře*). Aby byla iluze dokonalá, měla děvčata i nalepené knírky. Na dalším alegorickém voze se pak vezly prodavačky Pramenu. (Kdopak by si ho z náměstí nepamatoval, že?) Nesmíme ale zapomenout ani na motocyklisty, multikáristy a kdoví na koho ještě, kdo se v průvodu objevil. Takže všem díky.

Dnes se podívejte na snímky ze Starého Rožmitálu. Zatímco se ještě uklízelo ohniště po čarodějnicích, pár metrů vedle se už připravoval průvod. A pak se jelo do Ruslandu, projel se Luh a dále kolem Cvokařského muzea, kde vlály vlajky a k pomníku. Tady se k našim připojil Klub vojenské techniky Pňovice - Brdy. Zítra přineseme další fotky z jejich společného účinkování ve městě. A pak budou ještě následovat jiné jiných fotoreportérů.

*) Pro ty, co nejsou z Rožmitálska: Cvokař nemají nic společného s psychiatrií, ale jen a jen se zaniklým cvokařským řemeslem.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode