Ve Staráku to žije

13.06.2017 13:53

S nástupem léta ožívají ve Starém Rožmitále roztodivné hry, představení, sportovní akce, výstavy jelenů atd. – a to vše v režii samotných obyvatel obce. Jen poslední sobotu jsme evidovali tři podniky: O turnaji malých házenkářů jsme psali včera, dnes připomínáme v jiné zprávě utkání v národní házené mezi ženami a starou gardou a tuhle noticku věnujeme divadelnímu spolku při sboru dobrovolných hasičů.

Oficiální název spolku, který byl založen hasičkami v roce 2013, ale zní Volné sdružení divadelních nadšenců, všelijakých to příznivců hereckých i jiných výstupů uměleckých při SDH Starý Rožmitál čili v dobře zapamatovatelné zkratce VSDNVTPHIJVUPSDHSR. Divadelnice už vystupovaly na mnohých veřejných akcích a potěšily svými, vždy na míru šitými skeči spoustu jubilantů – hasičů i nehasičů.

Zdravé jádro se poslední dobou ustálilo ve složení Marie Stoklasouc, Marcela Minaříkouc, Jana Trčkouc, Alena Pourouc, Květa Zehnulouc, Marie Smolouc, Helena Knížkouc a Růžena Komancouc. V této sestavě, kromě posledně jmenované, jež bohužel ochořela, se divadelnice v sobotu vpodvečer sešly před hospůdkou U splavu, aby se proměnily v krávu, prase, kuře a další zvěř, ale také v selku nesoucí pro ně žrádlo či myslivce, který pak všechny zastřelí. S touto veselou scénkou poté ženy odjely do Věšína popřát k narozeninám Martě Jeníčkové, jež má stejnou krevní skupinu jako ony samy.

 

Na začátku je nutné dostat jiskru do oka....

Povedlo se!

Do Věšína se povezou i dary - háčkovaná kuřátka i laskominy. Báč je ale ještě v troubě.

Pak ještě udělat společné foto...

... postrašit kolemjdoucí ...

... a může se jet.



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode