Z memoriálu budou všichni asi nejvíc vzpomínat na přestávku

13.07.2013 20:58

Jubilejní desátý memoriál Aloise Jedličky v požárním sportu, který se konal 13. července 2013,  skončil tak, jak se očekávalo – úspěchem. K bohatým zkušenostem členů pořádajícího starorožmitálského SDH se letos totiž navíc přidal i herecký kumšt.

Přestávku mezi prvním a druhým kolem soutěže vyplnila divadelní hříčka v podání místních, většinou dospělejších hasičů, na téma: Hoří, Berková, hoří ti Hotel! Představení v kostýmech z 1. republiky mělo velký ohlas a po vzoru avantgardních režisérů se odehrávalo přímo mezi diváky. Vrátíme se k němu ještě jednou samostatným materiálem.

Ale po pořádku: Odpoledne zahájila nejmenší hasičátka, a to od nás a z města. SDH Rožmitál poslal na plácek tři družstva, my postavili sice jen jedno, ale dosáhli jsme nejlepšího času. Ovšem všechny děti zaslouží poděkování, a ty nejmenší, pomalu ani ne dvouleté, i obdiv (také vedoucím i rodičům).

Pak už došlo na soutěž dospělých. Bohužel vzhledem ke kolizi s jinými akcemi v okolí se jí zúčastnila pouze dvě družstva žen a čtyři mužů. To však nic neubralo na napínavosti soubojů.

V obou kategoriích si vítězství odnesl SDH Vranovice. V ženách vyhrál časem 23,08 sek. před SDH Rožmitál p.Tř (114,55 sek.) a v mužích porazil o dvě desetiny vteřiny náš tým Starého Rožmitálu.

Muži celkově dopadli takto:

1. SDH Vranovice                 17,82 sek.

2. SDH Starý Rožmitál          18,04

3. SDH Věšín                         20,77

4. SDH Voltuš                       33,40

Počasí bylo krásné, návštěva slušná, pivo a zmrzlina studené, klobásy voňavé, obsluha vzorná, hlasatel a pořadatelé jak z našeho SDH, tak z okrsku výborní. Zkrátka řečeno, bylo to vydařené odpoledne. A mnozí přespolní, mezi nimi i paní Miluška Havlůjová, se upřímně divili, jak se u nás dovedeme sami bavit.

Takže na shledanou za rok při dalším ročníku!

Potěr SDH Rožmitál p. Tř. Nechtělo se tomu věřit, ale tihle špunti požární útok v pohodě dokončili.

Naše hasičátka SDH Starý Rožmitál nenechala nic náhodě a už na startu dala do útoku všechny síly ...

... a s přehledem jej zakončila v nejlepším čase.

Mužstvo mužů našeho sboru moc toužilo polepšit si oproti minulému ročníku, kdy skončilo druhé ...

... ale i přes velkou snahu na něj i letos zbyla "jen" stříbrná medaile.

Sbor dobrovolných hasičů z Vranovic zvítězil jak v soutěži žen ...

... tak mužů. Ti navíc na rok dostali i putovní pohár memoriálu.

Osvědčený moderátor všech dosavadních memoriálů a pohodář František Polák.

Hned na začátku přestávky mezi soutěžními koly se začaly z potoka vynořovat podivné postavy.

Hořel totiž Hotel, hospoda a zároveň historická stavba v Luhu! A šenkýřka, stará Berková se sousedkami se snažila zachránit co se dalo. Ale ouva! Ještě před půldruhým měsícem Vlčava hrozila povodní, a teď najednou byla skoro na suchu. Kde vzít vodu?

Naštěstí existují dobrovolní hasiči. Tento, ač vypadá, že se modlí, roztáčí sirénu ... jak to dopadlo, to dovyprávíme příště. Pro tentokrát na závěr připojujeme alespoň společný snímek všech aktérů divadelní inscenace:

(Postupně budeme od neděle zveřejňovat více fotografií tady i na Facebooku.)

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode