Nejčtenější zprávy loňského roku

08.01.2018 05:32

Na přelomu roku se to v tisku i na internetu hemží různými žebříčky a přehledy. Jeden si dovolujeme přidat i my. Poté, co jsme se 4. ledna pochlubili každoročním nárůstem čtenářů, tak se dnes budeme věnovat – z hlediska čtenářů – nejzajímavějším tématům loňského roku. Ta se kryjí s naším zpravodajstvím na facebooku, kde zveřejňujeme stěžejní materiály z této webové stránky.

Zdaleka nejpopulárnější zprávou byla v loňském roce informace o zahájení podpisové akce pod dopis majitelům rožmitálského zámku. Naši přímou výzvu k podpisu si koncem srpna přečetlo 9 470 lidí. 

Zámek vůbec dominoval našemu zpravodajství. Jak přibývaly podpisy, sledovalo dalších 7582 čtenářů. A když k tomu přičteme ještě 1 124 oslovených osob, které sice neuvěřily, ale přitom by rády věřily naší aprílové zprávě, že o zámek zažádali potomci posledních majitelů Griessenbeck von Griessenbach (viz https://www.staryrozmital.cz/news/rozmitalsky-zamek-patrne-zmeni-majitele/ ), je jasné, že zámek naše čtenáře zajímal nejvíc.

 

Baronka Roma Griessenbeck von Griessenbach und Hahnreit žijící v jižním Německu shromažďovala přes 50 let data o svých předcích na rožmitálském zámku a na dalších místech v Čechách. Nyní je zpracovala do knihy, která nedávno vyšla i v češtině.

 

Na druhém místě v našem žebříčku nejčtenějších loňských zpráv se umístilo zpravodajství o výrazných úspěších vytrvalostního běžce Milana Hochmuta. Informaci o jeho rekordních výsledcích na pražském maratonu si přečetlo 1 917 zájemců a na frankfurtském dokonce 2 041 čtenářů.

 

Třetí příčku obsadila reportáž z třetího ročníku volejbalového turnaje Staroměstská plácaná, na němž na září v neobvyklé zimě obhájilo zlato družstvo Spitky a nealko.

A další nejúspěšnější zprávy? Ty už uvedeme bez  pořadí. Všechny ale měly návštěvnost přes 1 000 čtenářů.

Překvapivě velký ohlas zaznamenal výlet do minulosti, konkrétně do roku 1974, kdy se ve Starém Rožmitále konal sjezd rodáků. Tahle fotografie, kterou jsme zveřejnili i se jmény v rámci dlouhodobého seriálu Než vzpomínky zapadnou, vyvolala velké emoce u potomků lidí na ní zobrazených.

Zpravodajství z utkání národních házenkářů Spartaku Rožmitál bylo čtené hodně, avšak největší rozruch na webu a na facebooku způsobila zpráva z konce června, že naši hráči vybojovali II. ligu i pro další rok. Současná sestava tak dosáhla největšího úspěchu v téměř devadesátileté historii národní házené ve Starém Rožmitále.

Obyvatelé Starého Rožmitálu se zajímají o věci veřejné. To dokumentuje i zájem o výsledky říjnových voleb do poslanecké sněmovny, které si v naší zprávě prostudovalo půl druhého tisíce čtenářů.

Starý Rožmitál má poprvé ve své historii prapor - hlásala do světa notně čtená zpráva počátkem května. Co jednotlivé symboly znamenají, si můžete přečíst na https://www.staryrozmital.cz/news/stary-rozmital-ma-svuj-prapor/

Přes 1 200 čtenářú měla informace o zásahu hasičů, když vichřice srolovala střechu firmě Kemmler Electronic. Stalo se tak na konci října.

Ještě víc příznivců si našla reportáž z třetího ročníku výstavy Jeleni v áleji se válejí, kterou si jen tak pro radost na svých plotech instalují v polovině srpna obyvatelé Aleje Johanky z Rožmitálu.

Jeden tisíc a ještě deset čtenářů navíc zaujala zpráva, že po zimní přestávce opět koncem března zahájilo sezónu Cvokařské muzeum (Foto https://janablah.rajce.idnes.cz/)

Jedenáctku nejúspěšnějších loňských témat našeho webu i facebooku uzavírá zpráva o starorožmitálském masopustním reji, který se konal po čtvrté v tomto tisíciletí koncem února.

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode