Alej Johanky z Rožmitálu má pravděpodobně bramborovou medaili

05.01.2019 09:48

O půlnoci skončilo hlasování v anketě  Alej roku 2018, do níž jsme nominovali také naši Alej Johanky z Rožmitálu. Mezi 92 stromořadími z celé republiky se nakonec – podle našich poznatků - umístila na čtvrtém místě, když ještě před týdnem byla suverénně druhá.

Téměř celé dva měsíce, co bylo možné emailem hlasovat, vedla Klokotská alej v Klokotech u Tábora. Poslední dny však došlo u dvou soutěžících k neuvěřitelnému nárůstu hlasů, v řádech stovek. Tak například Alej přátelství na jezeře Medard v Karlovarském kraji, jež anketu – podle nás - vyhrála, náhle dostala téměř 700 hlasů. Podobně Javorová alej k Bednárečku v Jihočeském kraji zaznamenala za poslední týden z čista jasna na 300 hlasů. Nelze se ubránit dojmu, že nějací čímani našli algoritmus, kterým ošálili jinak náročný způsob hlasování.

A jak anketa dopadla? Tady jsou neoficiální výsledky prvních pěti, jak jsme je zaznamenali včera ve 20 hodin, kdy do konce hlasování zbývaly ještě čtyři hodiny:

1. Alej přátelství na jezeře Medard, Karlovarský kraj, 1292 hlasů

2. Klokotská alej v Klokotech, Jihočeský kraj, 1 102 hlasů

3. Javorová alej K Bednárečku, Jihočeský kraj, 670 hlasů

4. Alej Johanky z Rožmitálu, Středočeský kraj, 669 hlasů

5. Sakurová alej v Karviné, Moravskoslezský kraj, 477 hlasů

Johanka ale určitě zvítězila na plné čáře v rámci Středočeského kraje, z něhož bylo nominováno nejvíc (24) alejí, Druhé stromořadí za námi - Lípy města Benešova - nasbíralo jen 370 hlasů.

Přestože na naši alej zbyla jen bramborová medaile, hlavního počinu bylo dosaženo – Rožmitál se dostal do povědomí mnoha lidí, kteří by si jej jinak s krásnou krajinou nespojovali.

Znovu ovšem zdůrazněme, že se jedná o naše šetření. Pořadatel Arnika stále výsledky hlasování přepočítává. Jakmile budou oficiální výsledky vyhlášeny, hned je samozřejmě zveřejníme.

Všem, kteří se ukázali jako patrioti a poslali Aleji Johanky z Rožmitálu svůj hlas, patří neskonalý dík!

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode