Anekdotky o starorožmitálských dobrovolných hasičích 2/23

03.07.2015 07:36

Pod Smrčíčkem směrem na Rožmitál stopuje před půlnocí muž. Zuří bouřka, lije jako z konve, psa by do té sloty nevyhnal. Najednou v dálce vidí reflektory auta, které se k němu strašidelně pomaloučku, blíží. Po chvíli rozeznává hasičskou avii. Je mu to divné, ale přece jen, auto je auto, takže když u něj zastaví, naskočí si.

Chce řidiči poděkovat, ale najednou vidí, že za volantem nikdo nesedí! Strašně se vyděsí, ale než stačí nějak zareagovat, auto se dává zase pomaloučku do pohybu. Muž sedí jak zařezaný, vyděšen k smrti, nemůže se strachy pohnout. Nakonec se vzpamatuje, otevře dveře, vyskočí a utíká pryč. Pořád se ohlíží, bojí se, že auto zrychlí a přejede ho. Zastaví se až u Petráňovo hospody pod kostelem a zapadne dovnitř. Objedná si dvojitou vodku a štamgastům v lokále vypráví co se mu stalo. Všichni jsou z toho vedle, litují ho a obdivují.

Asi za půl hodiny se otevřou dveře, vejdou dva totálně zničení a promoklí hasiči ze starorožmitálského sboru, poručí si grog a rozhlížejí se kolem. V tom jeden povídá druhému: "Hele, Franto, že je to ten kretén, co si naskočil, když jsme tlačili!"

(Z knihy 120 let SDH Starý Rožmitál, která je k dostání v prodejně Drogerie-knihy v Rožmitále na náměstí)

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode