Během víkendu opět víc policistů na silnicích Příbramska

02.07.2020 07:34

Za první pololetí letošního roku evidují policisté na Územním odboru Příbram celkem 666 dopravních nehod, což je oproti loňsku o 147 nehod méně. Zemřely dvě osoby, 15 lidí utrpělo těžké zranění a 125 osob poranění lehčího charakteru.

V měsíci červnu řešili příslušníci policie 131 nehod. Jeden člověk skončil v nemocnici s těžkým zraněním a 31 osob s lehkým poraněním. Bohužel dvěma lidem vyhasl život na silnici I/4 v katastru obce Milín. Devětasedmdesátiletá řidička přejela dne 12. června náhle do protisměru, kde narazila do nákladního a poté ještě do osobního vozidla. Žena a o rok starší spolujezdec podlehli svým zraněním na místě.

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl v minulém měsíci nesprávný způsob jízdy, poté nepřiměřená rychlost, a to v 16 případech. Tři motoristé, kteří způsobili nehodu, byli pod vlivem alkoholu. Celkem 23 karambolů zavinila zvěř, od začátku roku se jedná o 160 těchto srážek. Na dopravních prostředcích vznikla škoda, která dosáhla 7,5 milionu korun.

O tomto prodlouženém víkendu bude pokračovat dopravně bezpečností akce, která souvisí s odjezdem na prázdniny, kdy je očekávána větší hustota provozu.

Během minulého víkendu zastavily na Příbramsku policejní hlídky 111 vozidel a zjistily u dvaceti motoristů přestupkové jednání. Nejčastěji šlo o nepřipoutání bezpečnostními pásy a o přítomnost návykových látek v těle. Na pokutách policisté vybrali téměř šest tisíc korun.

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode