Bouda na plácku má nová okna

26.01.2023 00:20

Bouda, jak objektu na plácku Staroměšťáci jinak neřeknou, dostala tento týden kolem dokola nová okna. Ta budou nejen vzdorovat chladu, ale i tlumit hluk, takže nikdo nebude vně hospody rušen.

V objektu je dlouhodobě jediné pohostinné zařízení v obci, i když ještě před druhou světovou válkou jich tady bylo pět! Ale to už je dávno, nikdo si to nepamatuje a pamětníků útulné restaurace v Kulturním domě také ubývá.

Ostatně situace to není nijak ojedinělá. Dobrých hospůdek, mezi něž ta současná „naše“ určitě patří, je už pomálu všude.

Ještě v 50. letech minulého století na plácku nebylo zhola nic, pásly se zde husy a občas sem obec složila pařezy či dřevo. Na přelomu 60. a 70. let se ve městě stavěly tři bytovky za dnešním Coopem a jako zázemí sloužila stavebníkům rozlehlá bouda, kterou po skončení výstavby v roce 1977 házenkáři ze Starého Rožmitálu rozebrali a znovu postavili v Luhu na plácku jako svou klubovnu.

Po likvidaci restaurace v bývalém kulturáku je v objektu od roku 2013 stálá hospoda, dále házenkářská klubovna, záchody, sprchy a šatny.

A teď i nová okna.

Porevoluční historii hospod ve Starém Rožmitále si může každý prostudovat ve více než 300 zprávách, řazených od nejstarších k nejnovějším, tady.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode