Brdy opět otevřené

13.08.2015 07:08

Brdy opět otevřené

Plzeňské nakladatelství Starý most v těchto dnech vydalo průvodce dosluhujícím vojenským újezdem v Brdech a okolními přírodními parky Třemšín a Brdy. Poutavá knížka do batohu a tak akorát do ruky obsahuje na 350 místopisných hesel a přes tři stovky barevných fotografií.

Hesla jsou řazena abecedně a doplňující věcný rejstřík navíc umožňuje speciální hledání podle toho jaká místa či objekty uživatele zajímají.

Kladem premiérového průvodce na 320 stranách je také skutečnost, že všechna popisovaná místa si autor Jan Hajšman a fotograf Jaroslav Vogeltanz pěkně prošli a nespokojili se pouze s kompilací z jiných pramenů. Proto také brožovaná kniha v pevné lakované obálce obsahuje spoustu informací, které dosud nebyly zveřejněny anebo byly známy jen úzkému okruhu (především vojenských) odborníků.

Nás potěšilo, že samostatné heslo je věnováno Cvokařskému muzeu a navíc je na naše muzeum odkaz u dalších dvou anotací. Průvodce nazvaný Brdy opět otevřené bude společně s turistickou mapou patřit k nezbytnému vybavení každého turisty toulajícího se po Brdech.

V Rožmitále p. Tř. je k dostání v prodejně Drogerie-knihy na náměstí.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode