Bude se modernizovat házenkářské hřiště?

22.01.2015 06:07

Včera jsme zveřejnili zprávu, která se ještě vracela k výroční valné hromadě starorožmitálských dobrovolných hasičů. V diskuzi na ní rovněž vystoupili zástupci oddílu národní házené Spartaku Rožmitál (a rovněž hasiči), který má domovské hřiště ve Starém Rožmitálu.

Informovali o možné výstavbě umělého povrchu – budou-li na něj ovšem peníze.

Do rozpočtu města na letošní rok, který bude zastupitelstvo schvalovat na veřejném zasedání 26. ledna, je revitalizace hřiště zanesena. To však ještě ale neznamená, že skutečně uskuteční. Některé položky v rozpočtu – jako třeba výstavba rozhledny na Třemšíně – jsou totiž už evergreenem. Ale abychom byli vůči radnici spravedliví: Za zdržování rozhledny na vrchu, který má město v názvu, nemohou radní, ale stále nedodělané církevní restituce. Arcibiskupství pražské sice o vrácení Třemšína zažádalo, ale dosud jej nedostalo. Takže Rožmitál stále nemá s kým o rozhledně jednat.

Vraťme se ale do Starého Rožmitálu, na házenkářské hřiště. Pod názvem Zpátky do II. ligy je modernizace hřiště zanesena v plánu investic města. A co by se mělo udělat? Na stávající asfaltové hřiště by se měl položit umělý povrch a menší víceúčelové hřiště na odbíjenou, nohejbal, tenis a další sporty by se mělo zrekonstruovat. Součástí investice by měla být i koupě malé mobilní tribuny, branek pro národní házenou a sítí.

I když zhodnocení areálu bude znamenat jiný režim při jeho využívání, přejme si, aby se letos modernizace házenkářského stadionku – jak jej familiérně nazýváme – uskutečnila a naši sportovci tak měli dobré zázemí pro vybojování vyšší soutěže.

Hřiště národní házené ve Starém Rožmitále tento leden.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode