Byl spáchán přečin obecného ohrožení z nedbalosti?

22.01.2018 13:36

Tak jsme se zase jednou dostali do televize! Když to nebyla zrovna kauza zámek nebo zpackané loupežné přepadení vietnamské prodejny, tak alespoň pořádná dopravní nehoda. I tisk, rozhlas a internetové servery zaznamenaly páteční nehodu nákladního vozidla převážejícího nebezpečné látky v Pňovicích.

Dopravní nehoda se odehrála 19. ledna ráno. Třiadvacetiletý řidič jel s nákladním automobilem značky Man ve směru od Rožmitálu pod Třemšínem na Březnici. Při projíždění táhlé zatáčky dostal v klesání na zasněžené vozovce smyk a přejel vlevo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde následně bokem auta zachytil o náletové dřeviny. Muž utrpěl při havárii zranění a sanitka ho převezla do nemocnice k vyšetření. Hmotná škoda byla stanovena na sto tisíc korun.

Jak se ukázalo, ve voze bylo převáženo několik nebezpečných látek v kapalném stavu a kvůli jejich sesunutí na ložné ploše vzniklo důvodné podezření pro možný únik těchto látek.  Na místě zasahovali chemici z hasičského záchranného sboru a také rožmitálští hasiči. Kvůli zajištění bezpečnosti osob byli evakuováni tři lidé z přilehlého domu, obyvatelům obce bylo doporučeno, aby nevětrali a do ohraničeného prostoru byl zakázán vstup.

Jak nám sdělila komisařka z Krajského ředitelství policie Monika Schindlová, příbramští kriminalisté teď prověřují, zda nedošlo ke spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti.

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode