
O Štědrý večer se ve světě přejídají všelijakými dobrotami.
V Americe a Anglii nedají dopustit na nadívaného krocana, ve Finsku se krmí velkou šunkou s hořčicí a chlebem, vepřové mají i v Rumunsku nebo v Dánsku a ve Francii si pomlaskávají na pečené kachně a na husích či kachních jatýrkách. U nás, stejně jako v Německu či Rakousku, dáváme přednost dietě – rybě s bramborovým salátem. V Rakousku a někde i tady sice vymění rybu za vídeňský řízek, ale na Boží hod na smaženého kapra stejně dojde.
A kde čerstvého kapra či jinou rybu v Rožmitále na Vánoce vzít? Ideální šance se naskýtá na sádkách, kde budou mít od 20. do 23. prosince (8-12, 13-16 hod.) nejen kapry, ale i líny, sumce, štiky, candáty či amury.
Rožmitálští rybáři hned na místě zájemcům ryby upraví podle přání. Kilo kapra stojí 95 Kč, tedy jako vloni a předloni. Dravých ryb je jen omezené množství.

Prodej ryb v Rožmitále na sádkách před loňskými Vánocemi
Cvokařské muzeum
Alej Johanky z Rožmitálu 74Vytvořeno službou Webnode