Církevní restituce v roce 2015 – I/II

03.03.2015 08:09

Dnes se téměř po půl roce opět podíváme, jaké pokračování u nás mají církevní restituce. Podle aktualizovaného seznamu Lesů České republiky, které mají navracet pozemky ve své gesci, to s vracením v rožmitálském údolí nevypadá – z hlediska oprávněných osob, tedy především Arcibiskupství pražského - nic moc.

Pražská arcidiecéze si činí nárok na vrácení 141 parcel lesa v katastrálním území Hutě, 60 v katastru Voltuše, 155 ve věšínském katastru, 162 na Roželovsku, šesti v Pňovicích a tří v katastru města Rožmitálu pod Třemšínem. U všech vyjmenovaných žádostí bylo teprve zahájeno správní řízení, i když většině z celorepublikových 14 tisíc žádostí o pozemky už bylo vyhověno.

Arcibiskupství pražskému byly zatím vráceny z Lesů ČR pouze tři pozemky. V katastru města Rožmitálu to jsou parcela č. 7/1 a parcela č. 12/3. Obě se nacházejí u kruhového přepadu z Podzámeckého rybníka.

Třetí parcela, která byla již arcidiecézi vrácena, se nachází v katastru Starého Rožmitálu pod hrází rybníka Obžera a má číslo 317.

Takže z podaných více než pěti set žádostí, dostalo arcibiskupství zatím jen půl procenta. Zítra se podíváme do evidence Státního pozemkového úřadu.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode