Členové SDH Starý Rožmitál bilancovali rok 2015

03.01.2016 10:55

V sobotu 2. ledna 2016 dobrovolní hasiči ze Starého Rožmitálu sešli v rožmitálském Společenském centru na výroční valné hromadě. Z osmdesáti členů sboru se jí zúčastnilo 47 plus další hosté v čele s poslancem a starostou města Ing. Josefem Vondráškem.

Hromadu moderoval František Matějka a díky jemu, ale i řečníkům, mělo sezení švih a řád. Se zprávou o činnosti za rok 2015 vystoupil starosta Jiří Homulka. Vyzdvihl hlavní události, na kterých se starorožmitálští hasiči podíleli či je sami zorganizovali. O většině z nich jsme v průběhu roku podrobně referovali, a tak jen připomeňme, že SDH Starý Rožmitál, jehož výbor od minulé valné hromady pracuje v novém složení  viz https://www.staryrozmital.cz/news/novy-vybor-nova-revizni-komise/ ), má v současnosti kromě zásahového mužstva také oddíly, jež se věnují soutěžím: mužstvo mladých hasičů, které startuje mimo jiné v Brdské lize, dvě dětská družstva a také nově založené soutěžní družstvo žen. Všechny oddíly byly v minulém roce velmi aktivní a z řady soutěží přivezly cenná ocenění.

Naplánovaný plán práce v roce 2015 byl splněn ve všech bodech, a to dokonce už na konci pololetí. Prostě včerejší bilancování bylo radostné. A co nás čeká kromě tradičních úkolů letos? Veškeré úsilí se soustředí na den 16. července. Tehdy totiž ve Starém Rožmitále oslavíme 125. výročí založení sboru.

S dílčími zprávami se pochlubili Martina Kohelová za družstvo žen, Lenka Vaňková za hasičátka a Jan Mora za soutěžní družstvo mužů. Bezvadný stav pokladny zarecitovala Marie Stoklasová a plné absolutorium jejímu povídání i stavu techniky sboru vystavil za revizní komisi Milan Polák.

V diskuzi zaznělo deset příspěvků a přání hodně zdraví a štěstí do nového roku 2016. K výroční valné hromadě SDH Starý Rožmitál se ještě v příštích dnech vrátíme.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode