Co všechno byste rádi věděli o Kemmlerovi a bojíte se zeptat II/II

28.04.2021 00:01

Dokončení ze včerejška.

Od roku 2009, kdy byly ukončeny všechny externí kooperace, je veškerá výroba firmy Kemmler Electronic v České republice koncentrována do sídla společnosti v Rožmitále pod Třemšínem. Tím společnost získala schopnost rozvíjet se v době, kdy jiné firmy v důsledku hospodářské krize zanikaly. V rozlehlém areálu firmy byly postupně zrekonstruovány a pro potřebu výroby upraveny dlouhodobě nevyužívané objekty a přistavena nová výrobní hala, což výrazně zvýšilo výrobní potenciál.

V roce 2011 se mateřská společnost v Německu přestěhovala z Marbachu do Freibergu am Neckar, kde později vybudovala a otevřela svoje nové moderní reprezentativní sídlo.Rok nato koupila obchodní podíl společnosti Falkenberg Engineering GmbH & Co.KG a tím vstoupila do segmentu výroby diagnostických servisních zařízení.

O rok později byla založena dceřiná společnost Kemmler Electronic ve městě Rakovski v Bulharsku. V témže roce bylo otevřeno prodejní oddělení v Číně, kde byla navázána spolupráce s firmou s Changzhou Meigao New Energy Technology Co. Ltd. Tato kooperace vedla ke kapitálovému spojení a společnému podnikání. V roce 2014 byla založena společnost Kemmler (Jintan) Electronic Co., Ltd. v Číně.

Skupina Kemmler Electronic se dříve specializovala především na výrobu kabelových svazků pro automobilový průmysl, ale to se výrazně změnilo. V současné době má největší obchodní obrat se zákazníky mimo toto odvětví. S nástupem krize způsobené pandemií covid-19 se toto strategické rozhodnutí v obchodní orientaci firmy ukázalo jako klíčové a zajistilo výrobní a ekonomickou stabilitu společnosti. Společnost je díky svým výrobkům pro firmy vyrábějící podpůrné dýchací přístroje a speciální ochranné obleky s dýchacími maskami součástí strategické infrastruktury pro boj s covid-19.

Firma se dále rozvíjí a získává nové zákazníky s významným postavením na trhu elektronických součástí a komplexních výrobků. Určitě je dobré být členem týmu Kemmler Electronic. 

Centrála ve Freibergu na řece Neckar

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode