Co všechno se dělo v starorožmitálském kulturním domě

19.02.2021 00:01

K letošnímu roku se ve Starém Rožmitále váže řada výročí, ať významných či méně významných nebo zcela nevýznamných, ale zato zajímavých.

Už v 19. dílu seriály Co domy vyprávějí, který byl věnován hospodě u Petráňů, potažmo kulturnímu domu, jsme psali, co všechno se právě v éře kulturního domu ve Starém Rožmitálu odehrávalo. Plesy, zábavy, veřejná jednání městského národního výboru, kurzy tanečních, schůze, koncerty, estrády atd. atd.

Ale některé podniky se ve starorožmitálském bohulibém kulturním a společenském zařízení odehrávaly poprvé a někdy dokonce jenom jednou. Před pětatřiceti lety to byl například první ročník celostátního turnaje v licitovaném mariáši a před třiceti lety určitě poprvé v historii naší obce exhibice profesionálních striptérek.

A ještě jedno zajímavé výročí se váže ke kulturnímu domu. Na Svátek práce v roce 1986 se zde konala první diskotéka. A pokud jde o významné události? Jedny kulatiny bychom tu měli: V polovině července 1991 se zde konaly první veřejné dražby státních provozoven.

Archivní foto z desetníkového mariáše

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode