Čtyři šenkýřky a jedna bouda - 1/6

26.06.2023 00:15

Hospůdce na plácku ve Starém Rožmitále je deset let.

Za tu dobu se v boudě, jak ji domácí ze zvyku stále nazývají, vystřídali čtyři nájemci a stovky hostů.

Všechno to začala Lucie Hrdinová (Veselá), když se sem v květnu 2013 přestěhovala z hospody U Petráňů (bývalý kulturní dům), kterou zavřela pro vysoké náklady.

Ve spojitosti s restaurací U Petráňů, která bývala po restitucích v roce 1991 vždy pár měsíců otevřená a pak zase pár měsíců zavřená, se vzpomíná na Milenu Mezerovou a její dcery a také na další odvážlivce jakým byla například Jiřina Němcová. Podnikání to bylo totiž na nic, neboť nad hospodou stále visel Damoklův meč v podobě snahy restituentů objekt prodat.

Přesto si Lucie Hrdinová v únoru 2012 restauraci, které dala jméno Starák, pronajala. Rok se ji snažila udržet při životě.

Kromě výčepu zpestřovala hospodskou rutinu atraktivními akcemi, ať už to byly Štědrý večer v květnu, Silvestr s ohňostrojem v červnu, vepřové hody, slosování účtenek, oslava MDŽ, diskotéka, harmonikáři, venkovní zahrádka s grilem, kulečník a dokonce obědy od 49 korun i s donáškou domů.

Většinu akcí poté přenesla i do dřevěné stavby na plácku, kterou si od města pronajala. A tehdy, před deseti lety, se začaly s bývalou házenkářskou boudou dít velké věci.

Pokračování zítra.

Silvestrovský ohňostroj před restaurací Starák 25. května 2012

O rok později, začátkem května 2013, se už rýsovala nová hospůdka U Splavu

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode