Cvokařské muzeum už máme tři roky

16.07.2014 06:46

Dnes 16. července 2014 jsou tomu přesně tři roky, co jsme oficiálně a s velkou slávou otevřeli Cvokařské muzeum. Na zahájení prvního muzejního roku jsme pozvali všechny obyvatele Starého Rožmitálu, představitele města i hasiče, s jejichž oslavami 120letého trvání staroměstského dobrovolného hasičského sboru jsme naši akci spojili.

Všem jsme nabídli pravý a nefalšovaný báč (recept je k opsání v muzeu). Po kratičkých projevech následovalo přestřižení pásky a slabý potlesk, jenž byl zaviněn tím, že všichni drželi v ruce kelímek šampaňského na přípitek – a jak známo: jedna ruka netleská.

Zeptáte-li se, jako jedna novinářka, kolik lidí muzeum za ty tři roky navštívilo, musíme říci: nevíme. Vstup je totiž volný (a nutný).

Vezmeme-li však v úvahu, že je otevřeno deset měsíců v roce každý den od rozumné hodiny ranní do soumraku, a že některý den nepřijde nikdo a jindy se zastaví celý zájezd – odhadujeme v průměru deset návštěvníků denně, což za tři roky dělá, bratru, 9 090 návštěvníků. Přesně. Takže víme!

Jako vzpomínku na 16. červenec 2011 publikujeme několik, dosud nezveřejněných fotografií.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode