Podrobnosti k Hochmutově úspěchu ve Frankfurtu

03.11.2015 04:48

Z oficiální výsledkové listiny světového BMW maratonu ve Frankfurtu nad Mohanem, který se běžel 25. října 2015, jsme se dozvěděli, že Milan Hochmut ze Starého Rožmitálu skončil ještě o jednu příčku výše, než jsme podle neoficiálních výsledků uvedli v naší aktuální zprávě okamžitě po skončení běhu.

Z 8 871 mužů tedy doběhl v čase 2:33:21 na skvělém 98. místě a svůj premiérový loňský výkon zlepšil o neuvěřitelných třináct minut! V celkovém pořadí se oproti loňsku posunul o 109 míst dopředu.

Přestože si Milan naplánoval, že první půlku dvaačtyřicetikilometrové trati poběží v pomalejším tempu, vlastní závod vypadal jinak. Hned v prvních kilometrech se včlenil do skupiny vodičů kolem nejlepší německé běžkyně Lisy Hahner, kterou samozřejmě domácí publikum nadšeně povzbuzovalo. Vždyť jí šlo o kvalifikaci na olympijské hry! Bouřlivé aplaudování mělo vliv i na Hochmuta, jenž maratonskou tratí proběhl jako ve snu.

Na https://www.facebook.com/Cvokarskemuzeum/ se můžete podívat na video mysports.tv, v němž je Milan Hochmut zachycen v krátkých šotech od 30. kilometru až po vběhnutí do cíle.

Milan Hochmut (v bílé čepičce) letos ve Frankfurtu

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode