Dětský den na jedničku

03.09.2016 20:19

Sbor dobrovolných hasičů Starého Rožmitálu, tedy ta jeho aktivní část, uspořádal v sobotu 3. září 2016 na plácku u potoka dětský den, který byl ještě jakýmsi připomenutím 125 let trvání sboru.

Za příjemného počasí přišlo po třetí hodině odpoledne nečekaně velké množství dětí, jejich rodičů i dospěláků, kteří se chtěli dobře pobavit. A vskutku zábava byla náramná.

Nejdříve byla na programu část ukázek požárních útoků – dvou dětských družstev, družstva žen, retro družstva žen a nakonec mužů.  Nutno podotknout, že všechna družstva byla sestavena z dobrovolných hasičů Starého Rožmitálu. Útoky byly vedeny na čas a se vší vervou, přestože byly pouze demonstrativní.

Ke zdaru přispěla i ukázka airsoftu a pak především vyprošťování raněných pasažérů z vozidla v provedení hasičské jednotky z města, zasvěcené moderování Františka Poláka i dostatek občerstvení.

Poté se především děti přesunuly do prostoru kolem házenkářského hřiště, kde na ně čekalo deset disciplin ve zručnosti. Pořadatelé a především pořadatelky z SDH Starý Rožmitál očekávali tak třicet dětí, během odpoledne zvýšili odhad na padesát a my jsme jich nakonec napočítali přes osmdesát.

Dětský den se vydařil na jedničku a všem, kteří se podíleli na jeho přípravě i realizaci vyjadřujeme velký obdiv a dík.

K akci se ještě vrátíme v příštích dnech.

Jedno ze dvou dětských družstev SDH Starý Rožmitál

Po požárním retro útoku spokojené maminy, které kliďánko odložily plačící kočárky k potoku

Airsoft rozpoutal na plácku pravou bitvu s kouřem a ranami

Družstvo žen SDH Starý Rožmitál

Muži SDH Starý Rožmitál

Vyprošťování raněných z havarovaného vozidla

Jedna z deseti disciplin dětské zručnosti

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode