Divadelnice se opět připomněly

09.07.2016 18:40

Věhlas divadelního spolku při Sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále už několik let dosahuje nebeských výšin. Sice málokdo dovede zkratku jejich spolku, která zní VSDNVTPHIJVUPSDHSR*), vyslovit, to však ale neznamená, že by takhle krkolomné bylo i jejich umění.

Dnes navečer se hasičky – divadelnice po určité pauze opět připomněly, a to na oslavě sedmdesátin Václava Minaříka. Oslavenec je totiž členem hasičského sboru 46 let a ještě před pár lety se na jeho činnosti aktivně podílel. U příležitosti jeho životního jubilea mu zástupci sboru už s předstihem předali vyznamenání - medaili sv. Floriana. 

Je přirozené, že v Ruslandu bylo veselo, ba přímo panovalo bujaré veselí. Dnešní premiéru divadelní hříčky s názvem Kde bydlí jejich otec? se pokusíme ve zkratce reprodukovat:

*) Volné sdružení divadelních nadšenců, všelijakých to příznivců hereckých i jiných výstupů uměleckých při SDH Starý Rožmitál

Šest zhrzených matek hlasitě hledá v Ruslandu dům, kde bydlí otec jejich dětí, jenž za mlada ...

... jezdil po vlastech českých jako řidič autobusu.

Václav sice zapírá, ale argumenty matek hovoří nanejvýš jasně. A teď zaplať nám všem alimenty!

Zhrzené matky jasným gestem naznačují, že to myslí hodně vážně.

Nebohá manželka ještě nebožejšího nešťastníka musí sáhnout do úspor.

Ale po básnické vložce se vše vysvětlí, divadelní představení skončí šťastně a nezbývá než hasičkám poděkovat a oslavenci poblahopřát. Hodně zdraví!



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode