Dnes to bylo naposled

05.06.2022 16:55

Vítězstvím 27:22 nad Osekem dnes udělali tečku za oblastním přeborem národní házené a definitivní tečku za úspěšnou čtrnáctiletou érou muži Spartaku Rožmitál.

Po včerejší prohře v Blovicích a dnešní výhře se udrželi v popředí tabulky a dokázali tak, že sice nepatří do starého železa, ale zásluhou zranění a věku si řekli, že už toho bylo dost.

Dnes se s nimi přišla rozloučit a bujaře zatleskat více než stovka fanoušků. Děkujem! se neslo sportovním areálem ve Starém Rožmitále mnohokrát.

Sestava, která později fanouškům národní házené v rožmitálském údolí udělala tolik radosti, se začala rýsovat v prvních letech 21. století: brankáři Miroslav Leiterman a Dušan Sadílek, obránci Pavel Blažek, David Franěk, Jiří Vondrášek, Petr Pazderník, Jiří Stoklasa, Pavel Metlička, Josef Trčka, Zdeněk Sadílek a Tomáš Fous, útočníci Petr Šourek, Petr Melichar, Roman Stöckl, Emanuel Trefný a Jiří Pičman.

Mužstvo každý rok atakovalo první příčky v Západočeském oblastním přeboru až se mu v sezoně 2007/2008 podařilo soutěž s převahou vyhrát a poprvé v historii národní házené ve Starém Rožmitále postoupit do druhé nejvyšší celostátní soutěže. Ma II. ligu však nestačilo a hned po roce sestoupilo zpátky do oblastního přeboru.

I po pádu do nižší soutěže se mužstvo udrželo pohromadě a počalo dokonce rozšiřovat kádr. Na podzim 2009 začal hrát v útoku Josef Zemek, rovněž na podzim, ale o dva roky později, poprvé nastoupil obránce Marek Hejra a na jaře 2012 rovnou ze starších žáků, jejichž družstvo se mezitím rozpadlo, přišel Jakub Pazderník.

V tomto období bylo v kádru družstva mužů patnáct hráčů pod vedením hrajícího trenéra Petra Melichara. Podporováni fanoušky měli všichni úpornou snahu se vrátit do II. ligy, což se v roce 2016 podařilo.

Pak se ale na jaře 2020 objevil covid a kvůli celosvětové pandemii byl zcela utlumen společenský i sportovní život. Zápasy se nehrály, a když už, výsledky se stornovaly.

Dva roky zmaru. Když už se mohlo zase hrát, muži Spartaku se rozumně z ligy odhlásili a zahráli si jednu sezónu v letech 2021/2022 oblastní přebor. Téměř žádný trénink, zranění a věk udělaly své.

Úspěšné mužstvo 5. června 2022 posledním zápasem skončilo.

Teď si rožmitálská házená pár let počká, než dorostou dorostenci a žáci (a co žačky?) a pak se zase každou druhou neděli v 10.30 hodin jistě ozve ve Starém Rožmitále píšťalka rozhodčího.

Víkendové výsledky rožmitálských družstev najdete v rubrice Házenkáři.

Zopakujte si oslavy 90 let národní házené ve Starém Rožmitále v roce 2020 ve filmu Tomáše Belky.

Poslední mistrovský rožmitálský gól v poslední minutě

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode