Dnešní noc bude dlouhá

26.08.2020 23:16

Temné nebe ozařuje do dáli stále hořící halda štěpky určené pro příbramskou teplárnu v areálu na Zalánské ulici v Rožmitále. Štěpka, která se patrně samovolně vznítila, stále zaměstnává přes 20 hasičských sborů, jejichž členové jsou už na pokraji vyčerpání.

Dva hasiči byli do teď převezeni na ošetření, neboť se nadýchali kouře a podle svědectví zasahujících požárníků, je hašení velkoohně peklo, které každou chvíli hrozí, že do sebe hasiče vtáhne. Po několika minutách mají jejich obličeje stejnou barvu jako černé pracovní mundury.

Cisterny budou jezdit s vodou z Podzámeckého rybníka celou noc a nikdo neví, kdy zásah skončí. Najednou jich lze čerpadly naplnit pět. Dobrovolní hasiči ze Starého Rožmitálu čerpají vodu z rybníka plovoucím čerpadlem, kterým nahradili centrálu, která nepřetržitý zápřah nevydržela. Technika leckdy odejde, ale hasiči musí zůstat. Jako ti další ze starorožmitálského sboru, kteří uvolňují cestu ženoucím se cisternám v rožmitálských ulicích a na silnici I/19 od Plzně na Tábor, kterou musí překřížit.

Snad v boji se živlem pomůže dělo, které hasiči nasadili kolem desáté hodiny večer.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode