Do rožmitálského zámku se chystají upíři. Podívá se Willem Dafoe do Cvokařského muzea?

06.03.2023 22:51

Ausgerechnet na sobotu 25. března, kdy se po zimní přestávce otvírá Cvokařské muzeum, připadne poslední filmovací den hollywoodského upířího hororu Nosferatu, který se bude natáčet na rožmitálském zámku.

Natáčení si od čtvrtka 23. do soboty 25. března vyžádá uzavírku parkoviště u Podzámeckého rybníka a parkoviště na náměstí. Ve dnech 24. a 25. března bude navíc zcela uzavřena Hofmeisterova ulice, informuje web města Rožmitálu.

Film, který je anonsován jako gotický příběh z 19. století a reimaginace klasického snímku Upír Nosferatu z roku 1922, připravuje režisér Robert Eggers. Ten je u diváků známý především jako svérázný autor historických hororů Čarodějnice a Majáku a výpravného filmu Seveřan. V hlavních rolích se ve filmu (a možná i v Rožmitále) objeví Bill Skarsgård, Lily-Rose Depp, Nicholas Hoult a Willem Dafoe.

I nový film Nosferatu by měl podle dosavadních informací pojednávat o tom, jak se nemrtvý hrabě zamiluje do manželky obchodníka s nemovitostmi, který mu má pomoci přesídlit z Transylvánie na západ.

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode