Do Rožmitálu přijede vláček Cyklohráček plný hráček

26.07.2022 11:17

Cyklohráček je výletní vlak pro malé i velké cestovatele. Vláček je sestaven ze čtyř speciálně upravených vozů především s hracími koutky pro děti různých věkových kategorií. Cestující v něm najdou vůz plný her, vůz plný balónků a vůz plný hraček.

Do Rožmitálu dorazí ve středu 3. srpna . Pojede na trase Praha hl.n. – Beroun – Příbram – Březnice – Rožmitál. Z Prahy odjede v 8:55 a v 11:32 přijede do Rožmitálu. V 14:58 zamíří opět zpátky do Prahy.

Pro výletníky, kteří přijedou Cyklohráčkem do Rožmitálu, zajistila rožmitálská radnice autobus Brdabus, který je zdarma sveze po příjezdu vlaku, tedy po půl dvanácté, z nádraží do centra města k Podbrdskému muzeu a ze stejného místa je odveze v 14:30 zpět na vlakové nádraží. Během času stráveného ve městě mohou v Podbrdském muzeu navštívit interaktivní výstavu Retrogaming a navázat na hraní v Cyklohráčku u počítačových her z devadesátých let. A kdo chce ve městě zůstat, zaskočí si do unikátního Cvokařského muzea.

Aby si mohli Cyklohráček užít i rožmitálské děti, podařilo se městu a spolku Rakovnicko-protivínská dráha dohodnout s ČD mimořádnou jízdu z Rožmitálu do Březnice a zpět. Cyklohráček odjede z Rožmitálu do Březnice ve 13:00 a ve 14:15 se vydá z Březnice zpět do Rožmitálu. ¨

V tomto výletním, nápadně pomalovaném vlaku platí tarif Pražské integrované dopravy (PID) a tarif Českých drah (ČD).

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode