Film o Hofmeisterovi hotov

21.04.2020 01:38

Polohraný dokumentární film o rožmitálském rodáku a spisovateli Rudolfu Richardu Hofmeisterovi je dokončen. Tomáš Belka ze Starého Rožmitálu si Hofmeisterův život a dílo vybral jako téma pro svůj absolventský film na Střední průmyslové škole sdělovací techniky.

S přípravami začal už v září minulého roku, v listopadu se pohyboval s kamerou, štábem, herci a komparzem po různých lokacích ve městě i mimo něj a pak se zavřel ve studiu a stříhal a stříhal a také ozvučoval, kresbami svého bratra doplňoval, po nocích z toho nespal až ... téměř půlhodinový film je hotov a Tomáš je připraven jej obhájit před maturitní komisí. Součástí jeho maturitní práce ale nebyl jen film samotný, i když byl samozřejmě hlavní. Obhajovat bude také trailer k filmu, plakát, scénář, technický scénář, timing a řadu dalších věcí, které nyní k filmům a filmařům patří.

Film uvede i v Rožmitále jako poděkování všem, kteří se na něm podíleli, ale i jako osvětovou akci o osobnosti, která stále ještě není v české literatuře úplně doceněna. Už je dlouho zvolené datum rožmitálské premiéry – 5. červen – ale vzhledem k nečekané pandemii koronaviru a nejistotě, co bude a nebude začátkem června dovoleno, zůstává skutečné datum uvedení stále ještě ve hvězdách. Jak by řekl Hofmeister, ve vše objímajícím a nekonečném kosmu.
 

Oficiální plakát i s těmi, kteří natočení filmu podpořili

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode