František Veselý zasloužilým hasičem

08.05.2023 00:09

Nejvyšší vyznamenání Zasloužilý hasič převzal na zámku v Přibyslavi člen Sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále František Veselý. Stalo se tak 4. května na svátek patrona hasičů sv. Floriána. Titul, který se uděluje za celoživotní práci v rozvoji dobrovolného hasičstva, mu předala starostka Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ing. Monika Němečková a její dva náměstci.

František Veselý se stal ve Starém Rožmitále dobrovolným hasičem v šestnácti letech v roce 1971. Od roku 1978 je nepřetržitě členem výboru a od roku 1992 do současnosti velitelem sboru. V Příbrami sloužil v Hasičském záchranném sboru jako profesionální hasič, nejdříve jako strojník a poté byl velitelem družstva.

Slavnostního aktu v centru hasičského hnutí v Přibyslavi, který zahrnoval kromě předání medaile i zapsání do Pamětní knihy a fotografování do Knihy zasloužilých hasičů, byli přítomni náměstek starosty Okresního sdružení hasičů Příbram a vedoucí aktivu zasloužilých hasičů okresu Příbram František Polák a starosta SDH Starý Rožmitál Milan Polák.

František Veselý přejímá vyznamenání. Foto: Milan Polák

František Veselý na archivním snímku

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode