Hasičátka měla vloni nabitý program

23.01.2020 08:18

Pestrý a nabitý program připravili vloni vedoucí družstva mladých hasičů při SDH Starý Rožmitál svým svěřencům. Na výroční valné hromadě 11. ledna o něm informovala Lenka Vaňková. Z její zprávy vyjímáme:

V lednu se děti zúčastnily zimní soutěže v Březnici, přičemž družstvo A se umístilo na čtvrtém místě a družstvo B na osmém z deseti účastníků. V témže měsíci získaly odznaky odbornosti a specializací.

22. března vyjelo čtrnáct dětí na Šumavu na Zadov.  O osm dní později už všichni spolu s dalšími hasiči organizovali třetí kolo soutěže Plamen v táboře u Sobenského rybníka.  Naši vybojovali šesté místo ve štafetě dvojic a sedmé v branném výcviku. První květnový den vyrazily děti s vedoucími ve Starém Rožmitále do prvomájového průvodu.

25. května proběhlo poslední kolo Plamenu v Petrovicích, kde se naše družstvo ve štafetě CTIF umístilo na jedenáctém místě a v požárním útoku bylo ze 14 účastníků šesté. V celkovém hodnocení soutěže Plamen 2019 se děti SDH Starý Rožmitál umístily na jedenáctém místě, což znamenalo oproti minulým ročníkům velké zlepšení.

V polovině června starorožmitálské děti vyhrály pohár březnického starosty v požárním útoku. O týden později vyrazily na soutěž do Suchodolu, kde skončily čtvrté.

29. června začalo soustředění v hájovně Na Dědku, kde děti soutěžily v požárním útoku, v lese hledaly kešky, dováděly v pěně, tančily na diskotéce, vstřebávaly přednášky o hasičině a kůrovci a koupaly se ve Hvožďanech. A pak se stalo, co nikdo nechtěl. Bohužel dva dny před koncem bylo soustředění z důvodu požáru ukončeno.

V srpnu uspořádali vedoucí pro své svěřence jednodenní přespání v táboře v Hutích, kde si děti samy postavily své stany. Následovala procházka do lesa, kde se hledaly kešky, navštívila studánka a na konci čekala na všechny pizza.

Tolik Lenka Vaňková na výroční valné hromadě. Jí i jejím spolupracovníkům a spolupracovnicím patří za celoroční práci velký dík.

Snímek ze soustředění na Zadově

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode