Hasičátka tradičně opět Na Dědku

13.07.2018 10:07

Sotva si účastnici stihli prohlédnout svá vysvědčení a ukázat je rodičům, hned museli začít balit věci, neboť následující den se vydali na tábor zážitků všeho druhu. Řeč je samozřejmě o mladých hasičích ze Starého Rožmitálu, kteří byli na první týden prázdnin „obsadit“ hájovnu Na Dědku u Vacíkova.

Dětem byl v sobotu přečten příběh o (smyšlené) události, která se nedaleko hájovny stala, aby byly „vtaženy“ do děje celotáborové hry a byl jim tak obohacen program. Ve stručnosti šlo o to, že jistý detektiv Svoboda prošetřoval případ o únosu rodiny Pevných z Voltuše a každý, kdo se případu měl účastnit, byl pronásledován či mu bylo vyhrožováno apod. Děti měly na základě dopisů a výslechů zjistit, co se za tím vším skrývá. Nechybělo ani setkání se samotným detektivem, či přepadení tábora. Nikomu se nic nestalo a samozřejmě všichni (nebo většina) to brala s rezervou, že je to jen a pouze hra.

V neposlední řadě nechyběly táboráky, koupačky v bazénu ve Hvožďanech, diskotéka, výlet na Svatou Horu, atd. Mimo jiné přijel na návštěvu i internetový bavič z Brna, vystupující pod přezdívkou Lukefry (https://www.youtube.com/user/lukefry21) se svým kamarádem Petrem Vaňkem, který s ním občas spolupracuje. V pátek přijel předvést svoji exhibici airsoftový tým Žoldáci Březnice.

Celkově se sešlo 30 účastníků, včetně vedoucích ve věku cca od dvou do čtyřiceti let. O zábavu opravdu nebyla nouze a všichni si to náležitě užili! Lepší zahájení prázdnin se snad nedalo čekat!

 

Starorožmitálské táborníky přijel pobavit internetový bavič Lukefry

 

Hladem hasičátka určitě netrpěla

 

Návštěva airsoftového týmu z Březnice

 

Text:Tomáš Belka, foto: Lucie Veselá a Tomáš Belka



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode