Hasičátka U dědka

13.07.2017 21:59

Po roce se opět rozléhal ve stanovém táboře U dědka smích starorožmitálských hasičátek. Nebylo to ale po druhé, jak by se mohlo z úvodu zprávy zdát, ale už poněkolikáté, počítáme-li třeba i „výjezdní“ soustředění v Martinicích u Březnice.

Letos se letního tábora od 1. do 8. července zúčastnilo 21 dětí, ať už hasičů či nehasičů. Na všechny dozírali vedoucí Lenka Vaňková, Lucie Veselá, Martin Trňák, Antonín Fejfárek a Dušan Vaněk. V kuchyni ještě vypomáhala Hana Veselá.

Je nutné zdůraznit, hlavně pro všechny podezíravé hlavičky, že vedoucí na dětský tábor věnovali svoji dovolenou a vše dělali zadarmo. A k tomu si ještě připočítejte starost o dvě desítky dětí, aby se jim nic nestalo.

Během týdne stráveného mnohdy v polních podmínkách nebyl čas na nějakou nudu. Dospěláci pro děti měli táboráky, diskotéky, velkolepý ohňostroj (ten si mohli dovolit, když jsou hasiči, že?), návštěvu blatenského zámku s prohlídkou a touláním po městě, večerní ochotnické divadelní představení s vše říkajícím strašidelným názvem Bílá paní, výšlapy do přírody, návštěvu Drátenického muzea ve Hvožďanech a dančí obory či naopak návštěvu březnických airsoftových nadšenců u nich Na dědku. A nesmíme ještě zapomenout na stezku odvahy, koupání ve Hvožďanech a bojový poplach. A jelikož to byl tábor staroměstského Sboru dobrovolných hasičů, nemohly chybět požární útoky a požární štafety. Trénovat na závody se holt musí i o prázdninách. Už jistý generál kdysi dávno říkal: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

Jistě uznáte, že tak nabitý program by těžko stíhali i velcí hasiči. Ale děti všechny akce absolvovaly v pohodě, a to samozřejmě zásluhou vedoucích, kteří se o ně tak dobře postarali. Za to jim patří velký dík. Jistě jejich záslužnou práci ocení i členská základna a výbor sboru.

Neméně velké poděkování patří Dominiku Pazderníkovi a firmě Profi Monter ze Starého Rožmitálu (https://www.profimonter.cz/), jež se rozhodující měrou zasloužili o finanční a materiální pokrytí tábora včetně úchvatného ohňostroje.

 

Snímky pořídil Martin Trňák



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode