Hasiči schůzovali

25.06.2017 13:58

I přes vysloveně letní počasí a slavnost Johanky ve městě se na včerejší schůzi sboru dobrovolných hasičů Starého Rožmitálu sešlo překvapivě dost členů. V hospůdce U splavu, pod starorožmitálským praporem, se hodnotila půlroční práce jednotlivých složek.

Největší uznání sklidila práce vedoucích malých hasičů, kteří při pravidelných trénincích zajíždějí na požární závody v okolí a sbírají zkušenosti i dobré výsledky jeden za druhým. V páteční zprávě jsme vzpomněli, že je to právě pět roků, co bylo družstvo mladých po mnoha letech ve Starém Rožmitále opět založeno.

Muži mají trochu problémy se sestavením soutěžního mužstva, neboť vzhledem k přibývajícím rokům soutěžících, se mohou účastnit jen závodů v kategorii nad 35 let. Prostě potřebují mezi sebe mladší.

Jiné starosti má soutěžní družstvo žen. Pravidelně každý čtvrtek od půl páté trénuje v Luhu na plácku, ale mnohdy bez centrály. Proč? No, slabé ženy ji samy neuzdvihnou. Tak by potřebovaly při trénincích pomoc od pořádných mužů. A ještě: Hledají k sobě do party ženu, aby doplnily počet členek soutěžního družstva na ideálních sedm.

 

Zprávu o činnosti přednesl starosta sboru Milan Polák

S emotivním projevem vystoupila vedoucí mladých hasičů Lenka Vaňková



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode