Hasiči Starého Rožmitálu bilancovali rok 2012 - 2. část

01.01.2013 17:47

K 29. prosinci 2012, kdy se v restauraci Starák konala výroční valná hromada sboru, měli staroměstští  hasiči celkem 77 členů, z čehož bylo 16 žen. Na hromadu se jich dostavilo 44, přítomni byli rovněž čtyři hosté. Kromě dospělých je ve sboru evidováno ještě 15 dětí, mladých hasičů, kteří se seznamují s hasičkou technikou a znalostmi.

SDH Starý Rožmitál řídil doposud třináctičlenný výbor, který se v roce 2012 sešel na devíti schůzích. Rovněž zajistil v polovině roku členskou schůzi a koncem prosince výroční valnou hromadu, které skládal účty. Činnost sboru kontrolují tři revizoři. Tři členové pracují v nadřízeném 9. okrsku. Hasiči se usnesli, že výbor bude napříště pracovat v počtu jedenácti členů.

O jednotlivých událostech jsme psali v 1. části. Činnost sboru však nelze zjednodušit na výčet jednodenních akcí. Hasiči musí totiž udržovat svoji techniku a zbrojnici v pořádku a v pohotovosti neustále, a navíc – tak jako tomu bylo ve Starém Rožmitále i v minulých letech – jsou tahouny společenského života v obci.

Z 9. okrsku a městského úřadu proběhla v hasičské zbrojnici kontrola, která nezjistila žádné závady, naopak vyzdvihla pořádek v objektu, v dokumentaci a majetku sboru i města.

Byl opraven sušák na hadice, založeno družstvo mladých hasičů, proveden úklid obce, sběr železného šrotu, přestavěna soutěžní stříkačka atd.

Soutěžní družstvo se zúčastňovalo Brdské ligy, ovšem se střídavými výsledky a v různém složení. Celkově se objevilo na dvanácti závodech a skončilo na devátém místě.

Sbor dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále udělal v roce 2012 kus dobré práce a jistě se sluší všem jeho aktivním členům co nejvíce poděkovat. Přímo na valné hromadě se dostalo květin Marcele Minaříkové a Marii Stoklasové za jejich práci pro sbor, a rovněž Zdeňce Syslové z SDH Rožmitál za pomoc při práci s našimi nejmenšími. Poděkování směřuje i na městský úřad a sponzory, bez jejichž podpory by se řada akcí nemohla uskutečnit.

A na závěr upozorněme na jednu akci, která se kvapem se blíží:

26. ledna ve 20 hodin totiž začíná ve Společenském centru ve městě ples starorožmitálského hasičského sboru, na který jsou všichni srdečně zváni.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode