Házenkáře čeká nejdelší cesta

07.10.2016 10:19

V neděli čeká na Spartak Rožmitál nejvzdálenější soupeř za několik desítek let. Vlastně ani nelze zjistit, zda jsme někdy tak daleko soutěžní utkání hráli. Za našeho účinkování v 2. lize v sezoně 2008 – 2009 jsme totiž jeli nejdále do Litvínova a Mostu.

V devátém kole 2. ligy národní házené nastoupí naši hráči 9. října v 15 hodin až ve Frýdlantském výběžku na severu Čech ve dvouapůltisícovém městečku Raspenava. Národní házená se tady hraje letos přesně padesát let, tedy o třicet šest let míň než u nás.

Avšak TJ Jiskra dosahuje velmi dobrých výsledků. Jen si porovnejte v duchu s námi: Jednota má 68 registrovaných členů, družstva mužů, žen, dorostenců a dorostenek i mladších žáků. Do soutěží vysílá šest aktivních rozhodčích, z nichž dva mají ligovou licenci. Ženy hrály jednu sezonu první ligu, v posledních letech spolu s muži zápolí pravidelně o soutěž níž.

Co nás ale momentálně zajímá, je forma týmu mužů, tedy našeho soupeře. Řekněme rovnou, že není nijak oslnivá. V posledním ročníku 2. ligy se Raspenava umístila třetí od konce a letos je na tom ještě o jedno místo hůř – hned za námi. Nedělní utkání na severu Čech tedy slibuje vyrovnaný boj a jistě není přehnané očekávat od našich borců, že z takové dálky přivezou alespoň bodíček. Oni na něj totiž mají!

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode