Házenkáři si berou příklad z hasičů

13.02.2014 08:48

Staroměstští hasiči se začali důkladně starat o své nástupce již před dvěma roky. Vznikl oddíl hasičátek, který se má čile k světu, a je velká naděje, že jednou ti mladší převezmou hasičskou štafetu ve Starém Rožmitále od těch starších.

Situaci s nástupci by potřebovali řešit také národní házenkáři Spartaku Rožmitál. Co je platné, že mužstvo hraje vynikající házenou, že se pravidelně umisťuje v čele tabulky, a že má nejlepší útok. Chybí potěr. Naštěstí dva tři mladí hráči se v sestavě objevují, ale to je proklatě málo.

Vedení mužstva začalo konečně bít na poplach, protože si uvědomilo, že za takových deset let může národní házená ve Starém Rožmitále skončit. A to se tu hraje již přes osmdesát let!  Začalo tedy hledat děti v rožmitálské základní škole, ale výsledek je zatím tristní.

Na tréninky do tělocvičny školy, které se konají každé pondělí od 17 hodin, dochází jen čtyři chlapci a jedna dívka! O to víc je nutné ocenit činnost Pavla Zehnuly, který se i v téhle situaci dětem nezištně věnuje.

Cožpak se mezi několika sty dětmi rožmitálské školy nenajde patnáct dvacet nadšenců pro tento krásný kolektivní sport?

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode